יש לי הזכות להיות נשואה לגבר ארגנטינאי, ולהכין לו אמפנדס ״כמו בבית״, את המתכון הזה שיפרתי במשך כמה שנים והנה הוא לפניכם, פשוט ולעיניין.
אמפנדס אפויים במילוי בשר טחון שכולם אצלנו אוהבים:
הבצק:
בקערת המיקסר עם וו לישה: 3 כוסות קמח (אפשר להחליף אחת בקמח מלא) 1/3 כוס שמן 3/4 כוס מים 1 כפית מלח 1 כף סוכר הבצק יוצא גמיש ולא דביק. ארגנטינאים אמיתיים מרדדים וחורצים עם כוס עיגולים. אני מרמה קלות, מחלקת את הבצק ל16 כדורים ומרדדת כל עיגול בנפרד.המילוי הבשרי:
2 בצלים קצוצים מטוגנים 1/2 קילו בשר טחון מוקפץ על הבצל מלח, פלפל, פפריקה אדומה, צ'ילי מתוק, שום, חרדל, סילאן… בקיצור שיצא טעים ועסיסי 🙂 להקפיץ כ25 דקות ולא להשאיר הרבה נוזלים. כשמתקרר להוסיף: 2 ביצים קשות קצוצות זיתים ירוקים קצוצים אזהרה: לא למלא בצק במילוי חם. המילוי חייב להיות קר לפחות בטמפרטורת החדר, עדיף מקורר במקרר. כל עיגול בצק ממלאים בכף-כף וחצי מילוי וסוגרים יפה. יש המון צורות לסגור אמפנדס וזה תלוי בעיקר במילוי (יש אינסוף מילויים, בפעם הבאה אעלה תירס או מנגולד זה תענוג אמיתי) תוכלו למצוא סגנונות סגירה ביוטיוב – סגירת אמפנדס מסורתית, סגירות שונות לאמפנדס להבריש בביצה שיבריק ולאפות ב-200 מעלות 20-30 דקות שיזהיב יפה. לאכול מהר כי לא ישאר 🙂




