יום שלישי, 29 מרץ, 2022

צ'יפה לחמניות גבינה כולל מתכון

צ'יפה! לחמניות הגבינה מדרום אמריקה שלא תפסיקו להכין ולאכול. ללא גלוטן, כולל מתכון!

מתכון ללחמניות גבינה ממכרות וקלות להכנה: באמריקה הספרדית הן נקראות "צ'יפה" (chipá) או "קוניאפה" (cuñapé), בברזיל הן נקראות "פאו ד'י קייז'ו" (pão de queijo), אצלנו בבית הן נקראות "יום שישי הגיע!" מתכון ללחמניות גבינה ממכרות וקלות להכנה.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

צ'יפה לחמניות גבינה כולל מתכון

לשמחתי התחתנתי עם ארגנטינאי, לא סתם ארגנטינאי – אלא אחד שהגיע מצפון צפון ארגנטינה. כשנסענו לבקר את נוף ילדותו יצא לי להכיר את הצ'יפה – לחמניות גבינה חלומיות, מבוססות על קמח טפיוקה שהוא שורש שגדל באיזור ומזכיר תפוח אדמה.
חמותי האהובה לימדה אותי, דבקתי במתכון והבאתי אותו לשלמות, מוזמנים לנסות ולספר לי איך יצא לכם בתגובות.

מצרכים:
200 גרם חמאה רכה, לא נוזלית – רכה.
4 ביצים
0.5 קילו קמח טפיוקה, נמכר במעבר הירוק כמעט בכל סופר
2 כפיות מלח
כפית אבקת אפייה
400 גרם גבינה צהובה/טל העמק/מעורבת (אך לא מעושנת!) קצוצה או מגוררת

יאללה מכינים בקצרה:
חממו תנור ל-180 מעלות.
מיקסר עם וו לישה או שתעדיפו ללוש ידנית.
שימו בקערה את החמאה הרכה והבליעו לתוכה 4 ביצים אחת אחרי השניה, זה נראה כמו איים של חמאה צפים בביצים.
– 2 כפיות מלח
קמח טפיוקה הוסיפו לאט, עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק. אם החלטתם ללוש – הוסיפו קמח טפיוקה וערבבו עם כף עד שיתקבל מרקם שאפשר להתחיל ללוש.
כפית אבקת אפייה,
ולהוסיף את הגבינה הצהובה.

ללוש ללוש, בצק נעים, אבל לא להגזים כי לא נעים לעבוד איתו כשהוא מתחמם מדי.
אפשר לחלק את הבצק ל-2, לייצר גלילים ולחתוך עיגולים, ואז לעבד אותם לכדורים או פשוט להרים מהמסה עם היד איך שיוצא.

לקרוץ עיגולים קטנים, צריכות לצאת כ-50 יחידות קטנות או 40 גדולות יותר.
להניח על נייר אפייה ולאפות ב-180 מעלות כ-20 דקות.

לא יספיק להתקרר… כבר יגמר!
ואם יתקרר, תחממו 15 שניות במיקרו, צ'יפה אוכלים חמה 🙂

הגיבו לכתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב skype
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

הכתבות הנצפות ביותר