יום רביעי, 6 מרץ, 2024

שבלולי פיצה ללא שמרים

שבלולי פיצה ללא שמרים – מתכון מנצח

את נפלאות הקוטג' באפייה גיליתי כבר מזמן – האווריריות והרכות של הבצק והתחושה של של מאפה שמרים מושקע ועסיסי, הם בבחינת קסם. העובדה שניתן להכין ממנו גם בצק מתוק וגם מלוח, היא אפילו מופלאה עוד יותר.

שבלולי פיצה ללא שמרים

לאחרונה ראיתי בקבוצות אפייה רבות שמכינים פיצות ומאפים שונים מהבצק הזה, והחלטתי לשמור את המתכון בדיוק לרגע הזה – שבו אצטרך להיפטר מכל מה שנשאר במקרר, במינימום מאמץ ובלי שאריות מיותרות.

ככה זה עובד: מכינים בצק (2 דקות), מוציאים מהמקרר את כל מה שצריך לחסל רגע לפני פסח או באופן כללי – גבינות, זיתים, עגבניות מיובשות, תירס, תרד ועוד, מורחים ומפזרים, מגלגלים וחותכים, מורחים בביצה ולתנור. גג – עשר דקות עבודה.

אחרי חצי שעה של ניחוח מאפיית צמרת (מינימום), מתקבלים מאפים חמים, רכים ומפנקים. עכשיו רק נשאר לבחור מה לעשות בזמן שהם בתנור (המלצות המערכת: הכתבה הזו, וגם זו)

חומרים לכ-16 שבלולים גדולים:

לבצק:


3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס חלב
1 גביע קוטג'

למלית:

רוטב פיצה
זיתים
טונה
גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:


בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את יתר החומרים ולשים לבצק אחיד. אם הבצק דביק מידי מומלץ לכסות את הקערה ולתת לו לנוח במקרר כעשר דקות.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק למלבן גדול, בעובי של כחצי ס"מ.
מורחים את הבצק ברוטב פיצה, כשמשאירים קצה אחד של אורך המלבן "נקי" (בסוף נגלגל את הבצק לכיוון אותו צד נקי, ובעזרתו נוכל לסגור את השבלול בלי שייפתח לנו).
מפזרים את כל התוספות (לא להעמיס יותר מידי), ומגלגלים את המלבן לרולדה לא מהודקת מידי, כך שסוף הגלגול הוא בחלק הבצק הנקי שהשארנו – באמצעותו מדביקים את הבצק לעצמו.
כעת פורסים כל רולדה לשבלולים – חותכים אותה במרכזה, כל חצי חותכים לשניים ושוב כל חלק לשניים. סה"כ מתקבלים 8 שבלולים מכל רולדה.
מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהם.
אופים בתנור שחומם מראש, 180 מעלות, כ-35 דקות, או עד שהשבלולים אפויים.

בתאבון! כיתבו תגובה אם הכנתם וספרו איך יצא.

הגיבו לכתבה

הכתבות הנצפות ביותר

פרסמו אצלנו