יום חמישי, 28 אוקטובר, 2021

מתכון עוגת דלעת

עוגת דלעת שמפתיעה את כולם בקטע טוב

אני יודעת מה המחשבה הראשונה שעולה לכם לראש. תשכחו מזה- אין לזה שום טעם של דלעת. אפילו לא צבע של דלעת. בקיצור- זה לא כמו עוגת גזר (לא שיש לי בעיה איתה) ואם לא תספרו- אף אחד לא ידע. ולשאלה השנייה שעלתה לכם לראש- זה שווה את זה. בהחלט. מתכון פשוט וברור לעוגת דלעת חלומית.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מתכון עוגת דלעת

עוגה כל כך פשוטה וקלה, רכה וטעימה עם ניחוח חורפי (וקצת ראש השנה) שפשוט תרצו לקנות חתיכת דלעת נוספת- רק כדי להכין את העוגה.
בפעם הראשונה שהכנתי אותה נתקעתי עם חתיכת דלעת ללא מטרה. מהחצי השני שלה כבר הכנתי מרק, כך שזה כבר ירד מהפרק. בשניה הראשונה שעלתה לי המחשבה על משהו מתוק, ה-Pumpkin Pie כמעט ומנע ממני להמשיך בכיוון. אף פעם לא הבנתי את הרעיון של הכנת פאי מדלעת. ועוד כל כך הרבה דלעת.
ובכל זאת, חיפשתי עוגה בחושה שניתן להכניס שם קצת דלעת. מצאתי בכמה אתרים אמריקאים את העוגה המקסימה הזו, ועם קצת שינויים והתאמות- זו בהחלט עוגה מנצחת. שבוע אחרי שהכנתי אותה לראשונה, "במקרה" נתקעתי עם חתיכת דלורית והכנתי שוב את אותה העוגה- קצת פחות מתוקה אך בהחלט שווה.
ואם המשפחה שלי טעמה (לפני שסיפרתי שיש שם דלעת, כמובן) ואהבה את התוצאה- זו הצלחה מבחינתי.

חומרים (תבנית 22):

3 ביצים בטמפ' החדר
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס מחית דלעת (ניתן להשתמש בכוס עד כוס וחצי של מחית דלעת)
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

למחית דלעת-
מקלפים דלעת וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים בסיר עד לריכוך. לחילופין- ניתן לחמם במיקרוגל, בפולסים של 2-3 דקות, עד שהדלעת מתרככת. מועכים את הדלעת באמצעות מזלג ומניחים למחית להתקרר לטמפ' החדר.

במיקסר, מהירות בינונית, מקציפים ביצים עם סוכר, עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח. מוסיפים לאט ובזרם דק את השמן ולאחר מכן את תמצית הוניל.
במהירות נמוכה מוסיפים את מחית הדלעת ומערבבים עד לאיחוד. 
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ותבלינים. מוסיפים לתערובת הביצים והדלעת ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה (הקמח "נעלם" אך יתכן ויישאו גושים קטנים).
מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש, 170 מעלות, כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים- אך לא בלילה לא עשויה. 

מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין ומקשטים באבקת סוכר.
אם העוגה לא מיועדת לילדים קטנים, מומלץ להוסיף חצי כוס פקאנים/ אגוזי מלך קצוצים גס לעוגה- רגע לפני שמכניסים לתנור. תוספת קראנצ'ית מצויינת ומעשירה.

אהבתם? הכנתם? ספרו לנו בתגובות!

הגיבו לכתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב skype
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

הכתבות הנצפות ביותר